Bura u SDS-u zbog sastanka u Laktašima: Mićić ne vidi problem, Šarović bi da samo on priča s Dodikom

Srna
Bura u SDS-u zbog sastanka u Laktašima: Mićić ne vidi problem, Šarović bi da samo on priča s Dodikom

BIJELjINA- Predsjednik SDS-a Mirko Šarović izjavio je, reagujući na sastanak gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom sinoć u Laktašima, da u skladu sa politikom SDS-a, sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom može da razgovara samo on, navodeći da sa SNSD-om nema nikakvog kompromisa.

Najavio je da će tražiti informaciju od Mićića, koji je potpredsjednik SDS-a, a koji s druge strane, kaže da ne vidi šta je problem u tome što se sastao s Dodikom, koji je i srpski član Predsjedništva BiH i premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem.

- U SDS-u su pravila potpuno jasna. S liderima drugih stranaka može da razgovara i politiku vodi samo predsjednik SDS-a.
Koalicije prije izbora i koalicije poslije izbora donose se samo na organima i o tome može da odluči smo predsjednik stranke, Predsjedništvo, Glavni odbor i niko drugi -istakao je Šarović.
Dodao je, da će bilo ko se ne pridržava takvih principa i takve politike morati da se suoči sa odgovornošću i pravilima stranke.
Navodeći da je to potpuno jasno svakom članu SDS-a, ma o kome se radilo, Šarović je ponovio da nema nikakvog kompromisa, nikakvog izuzetka, da svi moraju da se uklope u jasne principe rada SDS-a, kao i da je to rekao i Mićiću.

Mićić kaže da je na sastanku sa Dodikom i Viškovićem razgovarao o velikim infrastrukturnim projektima koji treba zajednički da se rade u gradu.

- Ne vidim koji je problem što smo se sastali, valjda je Bijeljina u okviru Republike Srpske, Višković je i naš predsjednik Vlade i imamo potrebu i pravo da se sastanemo s njim i tražimo da se regulišu neki projekti - rekao je Mićić dodavši da je sastanak trajao nekoliko časova i da je njime vrlo zadovoljan, a da je bilo i političkih tema.

- Uvijek ima razgovora o politici, naravno da ih je bilo i razgovaraćemo i dalje, ali nama je cilj i prioritet bio razgovor o petnaestak infrastrukturnih projekata u Bijeljini i veoma brzo ćemo napraviti i sporazum oko projekta koje ćemo zajednički riješiti i načina kako ćemo ih riješiti - rekao je Mićić, koji je i potpredsjednik SDS-a.

On je naveo da je sastanak prije svega bio sa predsjednikom Vlade i istakao da su vrata Gradske uprave Bijeljine uvijek bila otvorena za republičku vlast, "pogotovo sada kada računamo da ćemo nešto dobiti".
-  Pričali smo prije svega o auto-putu i veoma je dobra informacija da će njegova izgradnja ići u kontinuitetu i da će po završetku mosta i dionice do Rače auto-put nastaviti do Bijeljine, uz obećanje da će ga finansirati Vlada Srbije, što je jako dobro i mi ćemo uraditi sve što je do nas - rekao je Mićić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana