Бригадни генерал Памела Мекгаха нови командант НАТО Штаба Сарајево

Срна
Foto: Aнадолија

САРАЈЕВО - Генерал Памела Мекгаха данас је преузела командну дужност на челу НАТО Штаба Сарајево од генерала Ерика Фолкестада.

Командант Команде здружених савезничких снага у Напуљу Роберт Бурки истакао је да се данас спроводи 17. примопредаја дужности команданта НАТО Штаба Сарајево, што представља израз трајне преданости Сјеверноатлантског савеза у подршци институцијама БиХ у спровођењу реформе одбрамбеног и безбједносног сектора.

Адмирал Бурки је током церемоније примопредаје командне дужности захвалио одлазећем команданту НАТО Штаба генералу Фолкестаду за беспријекоран посао на челу НАТО Штаба у Сарајеву, изразивши наду да ће нови командант Мекгаха наставити рад у духу трајне преданост НАТО-а миру, безбједности и просперитету људи у БиХ.

Нови командант НАТО Штаба Сарајево Памела Мекгаха истакла је да јој је велика привилегија и част да буде на челу овог штаба, подсјетивши да је у БиХ била стационирана 1996. и 1997. године.

Бригадни генерал Мекгаха нагласила је да се у протеклим годинама у БиХ много тога промијенило те да је за кратко вријеме постигнут изузетан успјех и изграђена респектабилна институција какве су Оружане снаге БиХ.

Генерал Фолкестад подсјетио је да је НАТО Штаб Сарајево ове године свједочио многобројним успјесима Оружаних снага БиХ и подржавао кључне програме НАТО Партнерства за мир у интересу трајне безбједности. Током церемоније, адмирал Бурки уручио је одликовања одлазећем команданту Фолкесаду за заслуге током службе на челу НАТО Штаба у Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана