Божиновић: Поздрав “За дом спремни забрањен”, полиција ће реаговати

Срна
Foto: tportal.hr

КНИН - Хрватски министар унутрашњих послова Давор Божиновић рекао је да је усташки поздрав “За дом спремни” забрањен и кажњив и да ће полиција реаговати у складу са законом поводом његовог данашњег узвикивања у Книну на обиљежавању 26 година од акције “Олуја”.

 “Немам конкретан увид или неки извјештај што се догодило. Тај поклич је забрањен, кажњив и полиција ће одрадити свој посао чим прегледа снимак”, рекао је Божиновић новинарима у Книну.

Он каже да је полиција пуно пута пријавила кориштење тог поклича, али да то није увијек добило правосудни епилог, преноси портал “Индекс”.

Усташки поздрав “За дом спремни” чуо се данас у Книну гдје хрватски државни врх и тамошња удружења ратних ветерана прослављају 26 година од акције “Олуја” у којој су етнички очистили Србе са простора сјеверне Далмације, Лике, Баније и Кордуна, а овај догађај називају “Даном побједе”.

Окупљене је усташким покличом поздравио предсједник Удружења 9. бојне ХОС-а и њен ратни командант Марко Скејо.

Директор хрватске полиције Никола Милина тврди да није видио тај догађај и да не може ништа конкретно да каже.

У хрватској војно-полицијској акцији “Олуја” за неколико дана је са својих вјековних огњишта протјерано више од 220.000 Срба, а више од 1.800 је убијено.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана