Božinović: Pozdrav “Za dom spremni zabranjen”, policija će reagovati

Srna
Foto: tportal.hr

KNIN - Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović rekao je da je ustaški pozdrav “Za dom spremni” zabranjen i kažnjiv i da će policija reagovati u skladu sa zakonom povodom njegovog današnjeg uzvikivanja u Kninu na obilježavanju 26 godina od akcije “Oluja”.

 “Nemam konkretan uvid ili neki izvještaj što se dogodilo. Taj poklič je zabranjen, kažnjiv i policija će odraditi svoj posao čim pregleda snimak”, rekao je Božinović novinarima u Kninu.

On kaže da je policija puno puta prijavila korištenje tog pokliča, ali da to nije uvijek dobilo pravosudni epilog, prenosi portal “Indeks”.

Ustaški pozdrav “Za dom spremni” čuo se danas u Kninu gdje hrvatski državni vrh i tamošnja udruženja ratnih veterana proslavljaju 26 godina od akcije “Oluja” u kojoj su etnički očistili Srbe sa prostora sjeverne Dalmacije, Like, Banije i Korduna, a ovaj događaj nazivaju “Danom pobjede”.

Okupljene je ustaškim pokličom pozdravio predsjednik Udruženja 9. bojne HOS-a i njen ratni komandant Marko Skejo.

Direktor hrvatske policije Nikola Milina tvrdi da nije vidio taj događaj i da ne može ništa konkretno da kaže.

U hrvatskoj vojno-policijskoj akciji “Oluja” za nekoliko dana je sa svojih vjekovnih ognjišta protjerano više od 220.000 Srba, a više od 1.800 je ubijeno.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana