Босић и Тадић одвели СДС у пораз

Жељка Домазет
Босић и Тадић одвели СДС у пораз

Сарајево - СДС је на минулим изборима доживио неуспјех, а за то што странка није освојила ниједну значајнију функцију, криви су првенствено предсједник Младен Босић и потпредсједник Огњен Тадић.

У том ставу сагласна је већина оснивача СДС-а, који су за разлику од актуелног руководства најјаче опозиционе странке незадовољни изборним резултатом. Мада директно не спомињу могућност пријевремених избора у СДС-у, наглашавају да су незадовољни садашњим руководством и да би члан Предсједништва СДС-а и први човјек странке у Бијељини Мићо Мићић морао да има озбиљнију и јачу улогу.

Истакнути члан странке и предсједник Сабора асоцијације "Ствараоци Републике Српске", у којој су окупљени оснивачи СДС-а, Божидар Вучуревић сматра да је за неуспјех криво руководство, нерад на терену и изостанак разговора са народом. Он истиче да аргумент руководства СДС-а да су повећали број посланика не значи ништа.

- СДС је повећао број мандата у Народној скупштини РС и у Парламенту БиХ, али нисмо освојили ни функцију предсједника РС ни члана Предсједништва БиХ, а како ствари стоје, нећемо имати ни предсједника Владе РС. Додуше, освојили смо као члан Савеза за промјене функцију члана Предсједништва БиХ, али на њој није кадар СДС-а него ПДП-а, којег је СДС подржао. СДС је радио кампању за друге, а не за себе - рекао је Вучуревић. ...

 

Комплетан текст прочитајте у птампаном или електронскм издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана