Башић: Влада Ливањског кантона од оснивања није разматрала питање миграната

Срна
Башић: Влада Ливањског кантона од оснивања није разматрала питање миграната

ЛИВНО - Влада Ливањског кантона није разматрала питања која се односе на збрињавање миграната на подручју овог кантона, изјавио је Срни министар правосуђа и управе Милан Башић.

Башић је прецизирао да Влада од формирања 21. децембра прошле године до данас ни на једној сједници није разматрала питања која се односе на збрињавање миграната нити је била предложена тачка дневног реда која се односи на ту проблематику.

“Уколико и постоје некакве намјере и планови у вези са активностима на збрињавању миграната на подручју Кантона 10, онда се они праве без знања и било какве сагласности Владе”, рекао је Башић.

Башић је навео да су са њим сагласни и “министар рада, здравства, социјалне заштите и расељених Момчило Бајић и министар привреде Дијана Пузигаћа и тврде да Влада овог кантона нема ни инфраструктурних ни здравствених могућности да се ухвати у коштац са проблемима миграната”.

Према његовим ријечима, прича о мигрантским камповима, поготово на подручју повратничких општина Дрвар, Гламоч и Босанско Грахово је непотребно уношење немира међу грађане тих општина, које спадају међу најслабије развијене у цијелој БиХ.

“Ако икада и буде неких озбиљних планова за смјештај миграната на овим просторима, то се неће моћи учинити без сагласности Скупштине и Владе Кантона, а то до сада није разматрано од ових институција”, навео је Башић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана