Амбасаде Русије у БиХ: Упркос притиску Запада, Русија постаје све јача

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО - Резултати предсједничких избора потврдили су консолидацију руског народа око Владимира Путина и његовог програма и показали да Руска Федерација постаје све јача, упркос притиску колективног Запада без преседана, саопштено је из Амбасаде Русије у БиХ.

”Зацртани су обимни планови даље модернизације Руске Федерације, побољшања животног стандарда становништва, а посебна пажња биће посвећена развоју нових региона Русије”, наведено је у одговору овог дипломатског представништва о одржаним изборима.

Подсјећа се да је задатке, укључујући и оне на међународној арени, Владимир Путин нагласио одмах након завршетка избора.

“Основно је да ће Русија и даље улагати напоре у изградњу новог мултиполарног и праведног свјетског поретка, ослањајући се на разумјевање и подршку држава глобалне већине”, истакли су у амбасади.

Нагласили су да ће специјална војна операција бити настављена, све до потпуног остварења постављених циљева.

Покушаји “укидања Русије” потпуно су пропали, а о томе свједочи интересовање за руске изборе у цијелом свијету, те невиђен одзив бирача, оцијенили су у руској Амбасади.

Русија ће, додају, као један од гаранта Дејтонског мировног споразума, наставити да инсистира на томе да промјене у БиХ буду резултат договора три конститутивна народа и два ентитета, без спољне принуде.

“Цијенимо солидарност са Републиком Српском у супротстављању неоколонијалистичком диктату Запада, у заједничкој одбрани принципијелног приступа о нелегитимности Кристијана Шмита као високог представника”, поручили су из руске Амбасаде.

У одговору се изражава очекивање плодне сарадње са свим конструктивним снагама у БиХ у интересу јачања независности и суверенитета БиХ.

Руски предсједник Владимир Путин убједљиво је, према прелиминарним резултатима, побиједио на предсједничким изборима освојивши више од 87 одсто гласова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана