Ambasade Rusije u BiH: Uprkos pritisku Zapada, Rusija postaje sve jača

Srna
Foto: Ilustracija

SARAJEVO - Rezultati predsjedničkih izbora potvrdili su konsolidaciju ruskog naroda oko Vladimira Putina i njegovog programa i pokazali da Ruska Federacija postaje sve jača, uprkos pritisku kolektivnog Zapada bez presedana, saopšteno je iz Ambasade Rusije u BiH.

”Zacrtani su obimni planovi dalje modernizacije Ruske Federacije, poboljšanja životnog standarda stanovništva, a posebna pažnja biće posvećena razvoju novih regiona Rusije”, navedeno je u odgovoru ovog diplomatskog predstavništva o održanim izborima.

Podsjeća se da je zadatke, uključujući i one na međunarodnoj areni, Vladimir Putin naglasio odmah nakon završetka izbora.

“Osnovno je da će Rusija i dalje ulagati napore u izgradnju novog multipolarnog i pravednog svjetskog poretka, oslanjajući se na razumjevanje i podršku država globalne većine”, istakli su u ambasadi.

Naglasili su da će specijalna vojna operacija biti nastavljena, sve do potpunog ostvarenja postavljenih ciljeva.

Pokušaji “ukidanja Rusije” potpuno su propali, a o tome svjedoči interesovanje za ruske izbore u cijelom svijetu, te neviđen odziv birača, ocijenili su u ruskoj Ambasadi.

Rusija će, dodaju, kao jedan od garanta Dejtonskog mirovnog sporazuma, nastaviti da insistira na tome da promjene u BiH budu rezultat dogovora tri konstitutivna naroda i dva entiteta, bez spoljne prinude.

“Cijenimo solidarnost sa Republikom Srpskom u suprotstavljanju neokolonijalističkom diktatu Zapada, u zajedničkoj odbrani principijelnog pristupa o nelegitimnosti Kristijana Šmita kao visokog predstavnika”, poručili su iz ruske Ambasade.

U odgovoru se izražava očekivanje plodne saradnje sa svim konstruktivnim snagama u BiH u interesu jačanja nezavisnosti i suvereniteta BiH.

Ruski predsjednik Vladimir Putin ubjedljivo je, prema preliminarnim rezultatima, pobijedio na predsjedničkim izborima osvojivši više od 87 odsto glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana