Убијен власник ресторана у Амстердаму, рањен брат сарадника Луке Бојовића VIDEO

blic.rs
Убијен власник ресторана у Амстердаму, рањен брат сарадника Луке Бојовића VIDEO

Амстердам - У пуцњави која се јуче поподне догодила у пицерији у Амстердаму рањен је Јован Ђуровић, брат Луке Ђуровића, некада једног од вођа најјачег црногорског клана и блиског сарадника Луке Бојовића, који је 2013. погинуо у саобраћајној несрећи у Црној Гори.

У пуцњави је убијен Горан Савић, Ђуровићев пријатељ, који је, када је видио наоружане нападаче, скочио испред Ђуровића како би га својим тијелом заштитио од метака.

Наиме, како преносе холандски медији, око 15.45 сати  дошло је до пуцњаве у италијанском ресторану у Амстердаму. Два нападача отворила су ватру у ресторану, који је у власништву Горана Савића, на Ђуровића. Савић је, како су испричали очевици, скочио испред свог пријатеља како би га заштитио од метака.

“Скочио је испред њега као људски штит”, рекао је један од очевидаца.

На лицу мјеста покушана је реанимација, али је Савић од задобијених прострелних рана преминуо на лицу мјеста. Ђуровић, који је био мета овог напада, повријеђен је. У болницу је превезен са озбиљним повредама, преносе холандски медији.

Након пуцњаве нападачи су у сивом фолксвагену са белгијском регистрацијом побјегли са лица мјеста. Нјихово возило касније је примећено у Амстердаму, полиција је пресрела возило и након драматичне акције насред улице, ухапсила једног осумњиченог.

Рањени Ђуровић је брат Баранина Луке Ђуровића, који је погинуо 2013. године у саобраћајној несрећи у Котору, при изласку из тунела Врмац. Лука Ђуровић возио је порше када је на изласку из тунела, током претицања, изгубио контролу и слетио у јарак поред пута. Преминуо на путу за которску болницу.

Лука Ђуровић је у “бијелој књизи” био означен као вођа најјачег криминалног клана у Бару. Ђуровић је блиско сарађивао са Луком Бојовићем и важио је за “првог човјека земунског клана у Црној Гори”.

Довођен је у везу с нестанком Слободана Радоњића 2009. године, чије тијело никада није нађено, и што је изазвало најјачи сукоб у српско-црногорском подземљу и довео до бројних ликвидација, укључујући и убиства браће Шарановић, па и брата Луке Бојовића, Николе.

Прије три године његов гроб у Црној Гори дигнут је у ваздух.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана