Вучић: Било би добро да се постигне јединство, али не верујем да ће се то десити

Танјуг
Вучић: Било би добро да се постигне јединство, али не верујем да ће се то десити

СОФИЈА - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да би било би добро да се постигне што веће могуће јединство на сjедници Народне скупштине на којој ће се разговарати о Косову и Метохији, али да не вјерује у то.

Вучић је, у Костинброду у близини Софије гдjе су данас почели радови на изградњи гасног интерконектора Бугарска-Србија, одговарајући на питање новинара да ли се може очекивати слога на сjедници која сутра почиње рекао да не вјерује, јер живимо у демократском облику политичког режима и природно је да људи не буду сагласни.

Он је примијетио и да није природно да се не разумију када су кључни национални задаци пред њима.

"Многи мисле да када је Србији тешко да је то некима прилика да се дочепа политичких поена и власти. Немам проблем са тим, нећу као председник никоме да се правдам, други председници када су одлазили рекли би шта имају и одлазили, ја сам једини који је остајао на расправи и спреман сам да будем два, три дана колико траје расправа, 10, 15 сати и да не излазим, али не идем никоме да се правдам, јер сам урадио све поштено и борио се и борићу се за своју земљу док будем могао и док будем председник, наравно у складу са својим уставним мандатом", рекао је Вучић.

Указао је на то да је слога никад потребнија, јер се налазимо у времену које је најтеже вјероватно од Другог свјетског рата за Европу и свијет, а за нас од деведесетих, у којем се, како каже, не зна шта ће бити сутра и да ли ће се ратни сукоб проширити и на друге земље свијета.

"Налазимо се у времену где не можете да говорите само о папирима, већ и околностима и приликама под којима нешто радите, под којима морате да се борите и чувате мир истовремено да чувате своје националне виталне интересе и државне", казао је Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана