У току снимање филма о „жутој кући“

СРНА
У току снимање филма о „жутој кући“

ПОДГОРИЦА - Аутор романа "Српско срце Јоханово" Веселин Џелетовић изјавио је да је у току снимање филма "Жетва", који говори о страдању Срба на Косову и Метохији, те да се ради према књизи која је истинита прича и свједочење о злочину трговине органима отетих Срба који су се дешавали у злогласној "жутој кући".

Џелетовић, који је предсједник Удружења "Поета", изјавио је за Српску радио-телевизију у Подгорици, да је филм назван "Жетва" као, како је објаснио, берба органа и као знак сјећања на страдале.

"Филм окупља екипу за одбрану истине. Снима се на енглеском језику, а промоцију очекујемо у октобру", најавио је Џелетовић.

Џелетовић каже да је његова књига "Српско срце Јоханово" настала према истоименој поеми, те да је истинита прича и свједочење о злочину трговине органима отетих Срба који су се дешавали у злогласној "жутој кући".

Он поручује да филм треба да пренесе истину, те да ће бити задовољан ако успије да постигне што и књига.

Књижевник рођен на Косову наглашава да више нико нема право да ћути. "Имао сам сусрет са Нијемцем који носи срце Србина. Ћутимо пред свим наказним стварима које нам се дешавају. Косово се налази у гену сваког Србина", закључио је Џелетовић.

Књижевник у Црној Гори промовише роман "Српско срце Јоханово" у Пљевљима, Никшићу и Будви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана