Обиљежавање прве годишњице масакра код Младеновца: „Тамо где сте ви, зло не постоји“

Агенције
Обиљежавање прве годишњице масакра код Младеновца: „Тамо где сте ви, зло не постоји“

МЛАДЕНОВАЦ - У селима Дубона и Мало Орашје данас се обиљежава прва годишњица незапамћеног масакра у којем је настрадало деветоро младих људи.

Већ од 9 сати ујутру грађани су кренули да пристижу на место страдања у Равном гају шесторо младића. У Дубони тог 4. маја убијено је троје младих. У њихову част грађани долазе код споменика и остављају цвеће и пале свеће. Ћутке, погнутих глава...

Породице настрадалих у масакру код Младеновца дошле су на место трагедије око 10.30 сати са мајицама на којима су фотографије њихових најближих.

У Малом Орашју тачно у 11 сати, почео је комеморативни скуп звуком сирена за узбуну. Родитељи, браће, сестре и чланови породице и фамилије, као и пријатељи и познаници минутом ћутања.

Приказан је филм "Небеска дружина" посвећен настрадалима у Дубони и Малом Орашју. Наратор је о сваком настрадалом у масакру код Младеновца испричао причу која је била пропраћена фотографијама.

На комеморацији су и родитељи дјеце која су само дан раније убијена у Основној школи "Владислав Рибникар" у Београду гдје су положили цвеће на споменику настрадалим младићима из тог села. На мјесту трагедије је и сестра убијеног чувара Драгана Влаховића.

Сстигла је и екипа омладинаца ФК Партизан и бивши тренер Партизана Игор Дуљај, те омладинци фудбалског клуба Црвена Звезда.

На фудбалском терену у Малом Орашју постављена су платна са порукама које кидају душу, а изнад клупа се налазе фотографије сваког страдалог.

-"Тамо где сте ви, зло не постоји. Овде где смо ми, све је пуно вас" – неке су од порука. Такође, развучени су и транспаренти: "Живите", "Година прође, ал' тај 4. 5. 2023. никада".

Прву утакмицу, на меморијалном турниру, који ће бити уприличен, играју Звезда - Партизан, пријатељска. После тога се наставља меморијално турнир у ком учествује 12 екипа, а међу њима би требало да буде и екипа из ОШ "Владислав Рибникар".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана