Obilježavanje prve godišnjice masakra kod Mladenovca: „Tamo gde ste vi, zlo ne postoji“

Agencije
Obilježavanje prve godišnjice masakra kod Mladenovca: „Tamo gde ste vi, zlo ne postoji“

MLADENOVAC - U selima Dubona i Malo Orašje danas se obilježava prva godišnjica nezapamćenog masakra u kojem je nastradalo devetoro mladih ljudi.

Već od 9 sati ujutru građani su krenuli da pristižu na mesto stradanja u Ravnom gaju šestoro mladića. U Duboni tog 4. maja ubijeno je troje mladih. U njihovu čast građani dolaze kod spomenika i ostavljaju cveće i pale sveće. Ćutke, pognutih glava...

Porodice nastradalih u masakru kod Mladenovca došle su na mesto tragedije oko 10.30 sati sa majicama na kojima su fotografije njihovih najbližih.

U Malom Orašju tačno u 11 sati, počeo je komemorativni skup zvukom sirena za uzbunu. Roditelji, braće, sestre i članovi porodice i familije, kao i prijatelji i poznanici minutom ćutanja.

Prikazan je film "Nebeska družina" posvećen nastradalima u Duboni i Malom Orašju. Narator je o svakom nastradalom u masakru kod Mladenovca ispričao priču koja je bila propraćena fotografijama.

Na komemoraciji su i roditelji djece koja su samo dan ranije ubijena u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu gdje su položili cveće na spomeniku nastradalim mladićima iz tog sela. Na mjestu tragedije je i sestra ubijenog čuvara Dragana Vlahovića.

Sstigla je i ekipa omladinaca FK Partizan i bivši trener Partizana Igor Duljaj, te omladinci fudbalskog kluba Crvena Zvezda.

Na fudbalskom terenu u Malom Orašju postavljena su platna sa porukama koje kidaju dušu, a iznad klupa se nalaze fotografije svakog stradalog.

-"Tamo gde ste vi, zlo ne postoji. Ovde gde smo mi, sve je puno vas" – neke su od poruka. Takođe, razvučeni su i transparenti: "Živite", "Godina prođe, al' taj 4. 5. 2023. nikada".

Prvu utakmicu, na memorijalnom turniru, koji će biti upriličen, igraju Zvezda - Partizan, prijateljska. Posle toga se nastavlja memorijalno turnir u kom učestvuje 12 ekipa, a među njima bi trebalo da bude i ekipa iz OŠ "Vladislav Ribnikar".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana