Сваки 3. мај биће дан сјећања на жртве у “Рибникару”

Срна
Сваки 3. мај биће дан сјећања на жртве у “Рибникару”

БЕОГРАД - Министар просвјете Србије Славица Ђукић Дејановић рекла је данас да ће сваки 3. мај бити дан огромне туге и сјећања на жртве масовног убиства у Основној школи “Владислав Рибникар” у Београду.

Дејановић је најавила да ће сутра годишњица убиства девет ученика и школског чувара у “Рибникару” бити обиљежена програмом под називом “Буђење”, гдје ће породице убијених достојанствено изразити свој бол, сјећање и патњу, а своја осјећања моћи ће да искажу и грађани.

-Питање „зашто“ никада неће добити потпун одговор. Посебно га неће добити они који су највише погођени у овој трауматичној ситуацији, а то су родитељи и породице деце пред којом је требало да буде читав живот -  рекла је Дејановићева за РТС.

Она је навела да ће на почетку обиљежавања годишњице родитељи и најближи чланови породица одати почаст убијенима на мјесту злочина, а потом ће то учинити и грађани који осјећају потребу за тим.

Према њеним ријечима, у Ташмајданском парку код споменика Десанки Максимовић од девет до 190 часова биће одржана такозвана манифестација форум.

Она је додала да ће из Ташмајдана, ако то временске прилике дозволе, у 20 часова бити послата сценско-музичка порука, а ако вријеме не буде повољно тај дио програма биће одржан у Студентском културном центру.

Дејановић је навела да ће сутра у вријеме када је извршено масовно убиство у “Рибникару” телевизије затамнити екране на један минут.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана