У Београду формиран предмет због скупа у Загребу: Лажно оптужили Србе за геноцид над Хрватима

Танјуг
У Београду формиран предмет због скупа у Загребу: Лажно оптужили Србе за геноцид над Хрватима

БЕОГРАД- Поводом снимка са скупа у Хрватском државном архиву у Загребу на којем је представљена књига "Хомогена Србија 1941." аутора Стјепана Лозе, а који је објављен на друштвеним мрежама, Више јавно тужилаштво у Београду формирало је предмет због кривичног дјела Изазивање националне, расне и вјерске мржње и нетрпељивости из члана 317. Кривичног законика.

На снимку се могу чути изјаве аутора и других учесника скупа, у којима се замјеном теза и извртањем историјских чињеница Срби лажно оптужују за геноцид над Хрватима током Другог свјетског рата и касније.

Више јавно тужилаштво у Београду ће, како је саопштило, предузети све мјере и радње из своје надлежности како би утврдило све спорне чињенице и постојање елемената бића кривичног дјела.

На једном снимку се види како Лозо тврди да његова књига наводно необориво доказује да су Срби формирали идеологију геноцида над Хрватима и да су га у знатној мјери током Другог свјетског рата и након њега спроводили, док су истовремено, како он тврди, "оклеветали Хрвате за злочине које никад нису починили".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана