U Beogradu formiran predmet zbog skupa u Zagrebu: Lažno optužili Srbe za genocid nad Hrvatima

Tanjug
U Beogradu formiran predmet zbog skupa u Zagrebu: Lažno optužili Srbe za genocid nad Hrvatima

BEOGRAD- Povodom snimka sa skupa u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu na kojem je predstavljena knjiga "Homogena Srbija 1941." autora Stjepana Loze, a koji je objavljen na društvenim mrežama, Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet zbog krivičnog djela Izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti iz člana 317. Krivičnog zakonika.

Na snimku se mogu čuti izjave autora i drugih učesnika skupa, u kojima se zamjenom teza i izvrtanjem istorijskih činjenica Srbi lažno optužuju za genocid nad Hrvatima tokom Drugog svjetskog rata i kasnije.

Više javno tužilaštvo u Beogradu će, kako je saopštilo, preduzeti sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi utvrdilo sve sporne činjenice i postojanje elemenata bića krivičnog djela.

Na jednom snimku se vidi kako Lozo tvrdi da njegova knjiga navodno neoborivo dokazuje da su Srbi formirali ideologiju genocida nad Hrvatima i da su ga u znatnoj mjeri tokom Drugog svjetskog rata i nakon njega sprovodili, dok su istovremeno, kako on tvrdi, "oklevetali Hrvate za zločine koje nikad nisu počinili".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana