Брнабић: Резолуција о Сребреници наметање најтеже квалификације Србији и народу

Танјуг
Брнабић: Резолуција о Сребреници наметање најтеже квалификације Србији и народу

БЕОГРАД - Председница Скупштине Србије Ана Брнабић рекла је данас да се све што се дешава са насилним гурањем тзв. Косова у Савет Европе и резолуције о геноциду у Сребреници, намеће читавој Србији и српском народу а да у томе део опозиције види "шансу и срећу" само зато што мисле да ће тиме ослабити предсjедника Александра Вучића.

"То неће ослабити Вучића, јер народ види колико се он бори. Ви мислите да ће ако то насилно прогурају, да штети Вучићу, а неће. То што је радост дела опозиције, то говори о њима, да их не занима национални интерес и правда", рекла је Брнабић гостујући на ТВ Пинк.

Она је рекла да је резолуција о геноциду у Сребреници наметање најтеже моралне, политичке и правне квалификације за Србију и српски народ, које ће нас да прати генерацијама.

"Какав год да је исход, цениће се борба и храброст коју је Александар Вучић поново показао", рекла је Брнабић. Подсетила је да је Вучић поручио помоћнику секретара Бироа за европске и евроазијске послове Стејт департмента Џејмсу О'Брајану да ће се Србија борити и да мисли да оно што Америка ради није фер, због чега ће се "мала Србија јавно супротставити и апеловати на све слободарске земље да се прикључе.

"И ви мислите да ће то, ако то насилно прогурају, да наштети Александру Вучићу? Не. Сви ће ценити његову борбу и цениће га још више, и не само у Срибји, него у свим слободарским земљама широм света. Али то што је радост дела опозиције, то говори о њима, да њих не занима национални интерес, ни интерес нашег народа, ни правда, ни Повеља УН" рекла је Брнабић. Говорећи о наступу шефице делегације Србије у Парламентарној скупштини Савета Европе (ПССЕ) Биљане Пантић Пиље када се у ПССЕ гласало о препоруци да се тзв.

Косово прими у Савет Европе, Брнабић је истакла да се Пиља борила маестрално и да није устукнула ниједан милиметар. "Свако је могао да буде поносан на наступ Александра Вучића у УН и Биљане Пантић Пиље у ПССЕ", рекла је Брнабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана