Основац донио нож у школу и изазвао панику, а разлог је бизаран

ГС
Основац донио нож у школу и изазвао панику, а разлог је бизаран

НИШ - Код ученика седмог разреда Основне школе “Радоје Домановић” у Нишу пронађен је нож, пише РТС.

Дјечак је током наставе нож показао другарици, а то су видјела и друга дјеца која су то пријавила.

Директорка школе Душица Тричковић истакла је да ученик није пријетио никоме и да је то урадио јер се плашио да га неко не повриједи.

Она каже да је „ријеч о обичном кухињском ножу”.

Како преноси РТС, ученик је на друштвеној мрежи Тик-ток погледао узнемиравајући видео због којег се уплашио за своју безбједност. - ---Kако је чуо на Тик Току, тај дан био Дан силовања, па је желео да се заштити - потврдила је Тричковић, пише „Блиц“.

Она је додала да се ради о примјерном дјечаку, те да је школа покренула све потребне радње везане за овај случај.

Како је истакла није се десило никакво застрашивање нити насиље, већ је одреаговао наивно. Он је једноставно понио нож и чувао га у ранцу.

-Видио је на интернету да је неко повезао датум 24.04.2024. као Дан силовања и у коментарима су наводили да данас не треба нигде да се излази како би се заштитили. Дјечак је о томе обавестио мајку, међутим она му није дозволила да остане код куће, већ га је послала у школу – казала је Тричковић.

Да би се заштитио он је, према ријечима директорке, узео мали искривљени нож и ставио га у торбу и тако је сједио све вријеме у школи.

„Блци“ наводи да су обављени и сви љекарски прегледи којим је утврђено да дјечак није агресиван према вршњацима нити да је имао било какву лошу намјеру.

– Дечак је у страху да не буде избачен из школе. Како се ради о тежој повреди донета је одлука о појачаном васпитном раду, припадници полиције су узели изјаве од свих актера, обавештена је Школска управа, заказан састанак Тима за безбедност. Биће покренут и дисциплински поступак – закључила је директорка школе, пише Блиц.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана