Брнабић расписала локалне изборе

Танјуг
Брнабић расписала локалне изборе

БЕОГРАД- Предсједница Скупштине Србије Ана Брнабић расписала је данас изборе за 2. јун у 66 јединица локалне самоуправе, истог дана када и београдски, пошто је недавно Народна скупштина двотрећинском већином усвојила измјене и допуне Закона о локалним изборима.

-Као резултат успешног дијалога парламентарних странака, стекли су се услови за расписивање избора у 66 јединица локалне самоуправе. Избори у овим локалним самоуправама одржаће се на исти дан као и избори за одборнике у Скупштини Града Београда односно 2. јуна ове године. Радује ме што смо из парламента послали снажну поруку свим нашим грађанима да смо као њихови изабрани представници кадри и способни да разговарамо и да постигнемо договор упркос свим нашим разликама - рекла је Брнабић послије расписивања.

Она је још једном позвала све политичке актере да воде рачуна о томе да политика не треба и не смије да буде средство које раздваја људе и да је заједничка обавеза да се политички систем развија у демократском правцу који промовише дијалог, узајамно поштовање и већи степен разумијевања.

-Као председница Народне скупштине Републике Србије наставићу да инсистирам да ово највише представничко тело свих грађана Републике Србије поштује и промовише управо такве вредности - поручила је Брнабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана