Brnabić raspisala lokalne izbore

Tanjug
Brnabić raspisala lokalne izbore

BEOGRAD- Predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić raspisala je danas izbore za 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave, istog dana kada i beogradski, pošto je nedavno Narodna skupština dvotrećinskom većinom usvojila izmjene i dopune Zakona o lokalnim izborima.

-Kao rezultat uspešnog dijaloga parlamentarnih stranaka, stekli su se uslovi za raspisivanje izbora u 66 jedinica lokalne samouprave. Izbori u ovim lokalnim samoupravama održaće se na isti dan kao i izbori za odbornike u Skupštini Grada Beograda odnosno 2. juna ove godine. Raduje me što smo iz parlamenta poslali snažnu poruku svim našim građanima da smo kao njihovi izabrani predstavnici kadri i sposobni da razgovaramo i da postignemo dogovor uprkos svim našim razlikama - rekla je Brnabić poslije raspisivanja.

Ona je još jednom pozvala sve političke aktere da vode računa o tome da politika ne treba i ne smije da bude sredstvo koje razdvaja ljude i da je zajednička obaveza da se politički sistem razvija u demokratskom pravcu koji promoviše dijalog, uzajamno poštovanje i veći stepen razumijevanja.

-Kao predsednica Narodne skupštine Republike Srbije nastaviću da insistiram da ovo najviše predstavničko telo svih građana Republike Srbije poštuje i promoviše upravo takve vrednosti - poručila je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana