Vučić: Bilo bi dobro da se postigne jedinstvo, ali ne verujem da će se to desiti

Tanjug
Vučić: Bilo bi dobro da se postigne jedinstvo, ali ne verujem da će se to desiti

SOFIJA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi bilo bi dobro da se postigne što veće moguće jedinstvo na sjednici Narodne skupštine na kojoj će se razgovarati o Kosovu i Metohiji, ali da ne vjeruje u to.

Vučić je, u Kostinbrodu u blizini Sofije gdje su danas počeli radovi na izgradnji gasnog interkonektora Bugarska-Srbija, odgovarajući na pitanje novinara da li se može očekivati sloga na sjednici koja sutra počinje rekao da ne vjeruje, jer živimo u demokratskom obliku političkog režima i prirodno je da ljudi ne budu saglasni.

On je primijetio i da nije prirodno da se ne razumiju kada su ključni nacionalni zadaci pred njima.

"Mnogi misle da kada je Srbiji teško da je to nekima prilika da se dočepa političkih poena i vlasti. Nemam problem sa tim, neću kao predsednik nikome da se pravdam, drugi predsednici kada su odlazili rekli bi šta imaju i odlazili, ja sam jedini koji je ostajao na raspravi i spreman sam da budem dva, tri dana koliko traje rasprava, 10, 15 sati i da ne izlazim, ali ne idem nikome da se pravdam, jer sam uradio sve pošteno i borio se i boriću se za svoju zemlju dok budem mogao i dok budem predsednik, naravno u skladu sa svojim ustavnim mandatom", rekao je Vučić.

Ukazao je na to da je sloga nikad potrebnija, jer se nalazimo u vremenu koje je najteže vjerovatno od Drugog svjetskog rata za Evropu i svijet, a za nas od devedesetih, u kojem se, kako kaže, ne zna šta će biti sutra i da li će se ratni sukob proširiti i na druge zemlje svijeta.

"Nalazimo se u vremenu gde ne možete da govorite samo o papirima, već i okolnostima i prilikama pod kojima nešto radite, pod kojima morate da se borite i čuvate mir istovremeno da čuvate svoje nacionalne vitalne interese i državne", kazao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana