Војни хеликоптери надлијећу Јариње са српске стране, хитно обраћање из Владе Србије

Срна
Војни хеликоптери надлијећу Јариње са српске стране, хитно обраћање из Владе Србије

БЕОГРАД - Три хеликоптера Војске Србије МИ- 35 надлећу од четвртка простор поред административне линије код прелаза Јариње са стране централне Србије, потврђено је данас Тањугу у Министарству одбране.

Како је наведено, хеликоптери су упућени у превентивне сврхе и прате безбједносну ситуацију на терену.

"Хеликопери Ми-35 због врхунских перформанси, у својој класи важе за једне од најбољих јуришних хеликоптера на свету, намењених за извршавање борбених задатака у свим временским и метео условима", наводи се у опису тих летелица на сајту Министарства одбране.

Додаје се да их Због велике ватрене моћи и снажног оклопа, на западу зову "летећи тенкови", а у Русији "крокодили".

Хитно обраћање из Владе Србије је урадио Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић који је на конференцији за штампу да долази још један удар из Приштине.

Петковић је навео да долази нови удар из Приштине у виду позива Ивану Тодосијевићу да се до 6. октобра у 12 сати јави у притворни центар у Митровици на издржавање казне."

"Српски домаћин, честит човек, председник привременог органа Општине Звечан, који ужива велики углед у својој средини, постао је симбол страдања на КиМ. Пресуда њему је пресуда целом народу на КиМ. Желе да нам забране да говоримо, да Срби савијају главе и да размишљају на начин на који диктира Приштина."

Поручује да то неће моћи.

"Истину коју је Тодосијевић рекао о Рачку јесте оно што мисли сваки честити Србин."

У питању је брутално демонстрирање силе од Приштине, због непоштовања споразума о слободи кретања, како каже то је ситница у односу на притисак и на оно што Приштина жели у односу на казну Тодосијевићу. Овом срамном пресудом се, како каже, уводи вербални деликт српском народу на КиМ, овим се забрањује нашем народу на мисли.

"Када смо обележили 20 година од НАТО агресије, у Звечану је рекао само оно што је истина и што су историјске чињенице", рекао је Петковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана