Vojni helikopteri nadlijeću Jarinje sa srpske strane, hitno obraćanje iz Vlade Srbije

Srna
Vojni helikopteri nadlijeću Jarinje sa srpske strane, hitno obraćanje iz Vlade Srbije

BEOGRAD - Tri helikoptera Vojske Srbije MI- 35 nadleću od četvrtka prostor pored administrativne linije kod prelaza Jarinje sa strane centralne Srbije, potvrđeno je danas Tanjugu u Ministarstvu odbrane.

Kako je navedeno, helikopteri su upućeni u preventivne svrhe i prate bezbjednosnu situaciju na terenu.

"Helikoperi Mi-35 zbog vrhunskih performansi, u svojoj klasi važe za jedne od najboljih jurišnih helikoptera na svetu, namenjenih za izvršavanje borbenih zadataka u svim vremenskim i meteo uslovima", navodi se u opisu tih letelica na sajtu Ministarstva odbrane.

Dodaje se da ih Zbog velike vatrene moći i snažnog oklopa, na zapadu zovu "leteći tenkovi", a u Rusiji "krokodili".

Hitno obraćanje iz Vlade Srbije je uradio Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković koji je na konferenciji za štampu da dolazi još jedan udar iz Prištine.

Petković je naveo da dolazi novi udar iz Prištine u vidu poziva Ivanu Todosijeviću da se do 6. oktobra u 12 sati javi u pritvorni centar u Mitrovici na izdržavanje kazne."

"Srpski domaćin, čestit čovek, predsednik privremenog organa Opštine Zvečan, koji uživa veliki ugled u svojoj sredini, postao je simbol stradanja na KiM. Presuda njemu je presuda celom narodu na KiM. Žele da nam zabrane da govorimo, da Srbi savijaju glave i da razmišljaju na način na koji diktira Priština."

Poručuje da to neće moći.

"Istinu koju je Todosijević rekao o Račku jeste ono što misli svaki čestiti Srbin."

U pitanju je brutalno demonstriranje sile od Prištine, zbog nepoštovanja sporazuma o slobodi kretanja, kako kaže to je sitnica u odnosu na pritisak i na ono što Priština želi u odnosu na kaznu Todosijeviću. Ovom sramnom presudom se, kako kaže, uvodi verbalni delikt srpskom narodu na KiM, ovim se zabranjuje našem narodu na misli.

"Kada smo obeležili 20 godina od NATO agresije, u Zvečanu je rekao samo ono što je istina i što su istorijske činjenice", rekao je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana