Ватрогасна бригада добила млађи кадар

ГС
Foto: Ватрогасна бригада Бањалука

БАЊАЛУКА - У просторијама Ватрогасно - спасилачке бригаде Бањалука 16 приправника је приступило овој служби након шестомјесечне обуке и полагање стручног испита за професионалног ватрогасца-спасиоца.

"Желимо да честитамо нашим млађим колегама и им пожелимо успјешан наставак рада у Професионалној територијалној ватрогасно-спасилачкој јединици Бањалука", стоји у саопштењеу овог Одсјека.

Ватрогасци приправници и раније прошли обуку "Спасавање са стрмих терена" коју су реализовали припадници Горске службе спашавања Бањалука, а претходно је успјешно изведена и завршена обука "Rescue 3", односно спасавање на води, која је реализована са инструкторима из Рафтинг центра "Кањон", баш као и ронилачки курс за категорију "Ронилац са једном звијездом".

"Ватрогасци приправници су у току приправничког стажа стицали искуство у Одсјеку за послове цивилне заштите и професионалне територијално ватрогасно-спасилачке јединице, након чега су стекли  услове за полагање стручног испита за ватрогасца", истакли су они.

Подсјећамо, Градска управа је почетком године, након 20 година расписала конкурс за ватрогасце, а све са циљем да се побољша старосна структура, односно подмлади Ватрогасна бригада.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана