Скупштина града о текућим обавезама 24. јуна, а о ребалансу буџета у јулу: Приходи и даље падају, неопходан добар план уштеда

A.С.
Скупштина града о текућим обавезама 24. јуна, а о ребалансу буџета у јулу: Приходи и даље падају, неопходан добар план уштеда

БАЊАЛУКА - Приједлог ребаланса буџета града Бањалука наћи ће се пред одборницима на 41. сједници Скупштине града, која би требала бити одржана око 15. јула, договорено је данашњем Колегијуму скупштине града.

Прије ове, 24. јуна биће одржана 40. редовна сједница на којој ће одборници расправљати о текућим обавезама, које су на чекању још од фебруара, када је било посљедње редовно засједање.

- Десетине тачака су на чекању. У питању су извјештаји градских установа и предузећа, регулациони планови и сличне тачке. Ребаланс ће бити разматран тек у јулу, јер морамо још пратити економску ситуацију, а тренд пада прихода не стаје и тренутно смо на неких 13 милиона мањка. Морамо направити добар план, јер ћемо правити доста уштеда, како не бисмо имали ситуацију у новембру да град не може функционисати, јер није направљен добар план у јуну - казао је градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

И наредна редовна сједница, због актуелне епидемиолошке ситуације и мјера заштите, биће одржана у Банском двору уз поштовање свих прописа.

- На данашњем колегијуму, заједно са шефовима одборничких клубова договорили смо оквирне термине наредне двије редовне сједнице. Имамо обавјештење од Министарства управе и локалне самоуправе да не морамо тражити више дозволе за одржавање сједница. Прије 40. сједнице, 24. јуна, имаћемо и скупштински колегијум, јер очекујемо великих број тачака. Процјена је и да ће сједница трајати два дана, како бисмо избјегли дуже задржавање у простору, али и због обима посла - казао је предсједник Скупштине Зоран Талић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана