"Крајишка кућа" отвара врата за Дан града: На полицама око 300 аутохтоних производа из Крајине

Agencije
"Крајишка кућа" отвара врата за Дан града: На полицама око 300 аутохтоних производа из Крајине

Прва продавница домаћих пољопривредних производа "Крајишка кућа" отвара своја врата за грађане и туристе за Дан града, 22. априла, а на полицама ће се наћи око 300 аутохтоних производа крајишког подневља.

Најављено је ово на јучерашњој презентацији овог пројекта, на чијој реалиазцији заједно раде Центар за развој пољопривреде и села и Градска развојна агенција.

Директор Центра Драшко Илић казао је да је циљ овог пројекта подизање свијести становништва о значају домаћих пољопривредних производа.

- На полицама "Крајишке куће" купци ће моћи да нађу сухомеснате производе, сиреве, мед, чајеве, сокове, џемове, вина, ракије те велики избор козметичких производа као што су мелеми, етерична уља, биљне капи и слично – рекао је Илић и додао да ће сви прооузводи бити здравствено контролисани и потпуно сигурни за људску употребу.

Начелник Одјељења за привреду Раденко Комљеновић, подсјетио је да је Скупштина града једногласно усвојила пројекат "Крајишке куће" као нову прилику за развој домаће проиозводње.

- Уз подршку пољопривредницима у смислу субвенција, радимо и на спровођењу врло озбиљних пројеката који би нашим пољопривредницима трербало да омогуће развој. У "Крајишкој кући" ће своје производи моћи да изложе произвођачи који имају регистрована пољопривредна газдинства. Вјерујемо да ће ова роба наћи своје купце међу Бањалучанима, али и међу туристима који посјећују наш град – истакао је Комљеновић.

Директор Градске развојне агенције Марио Милановић, казао је да агенција подржава Центар за развој и унапређење села у бројним пројектима које заједнички спроводе, па тако и у пројекту "Крајишке куће".

- Наше пољопривредне произвођаче подржавамо на више начина, од израде бизнис планова, преко брендирања до припрема за учешће у пројектима које финансирају међународне институције. Могу најавити да ћемо организовати још низ активноасти обуке нашим произвођача како бисмо им помогли да што спремнији уђу на тржиште – изјавио је Милановић.

"Крајишка кућа" ће се налазити у Улици краља Петра И Карађорђевића, на простору између "Тржнице" и Ферхадије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана