У четвртак манифестација “Дани Душка Трифуновића”

Srna
У четвртак манифестација “Дани Душка Трифуновића”

ПАЛЕ - Манифестација “Дани Душка Трифуновића”, коју у част књижевника, пјесника и телевизијског аутора организује Културно-спортски центар на Палама, биће одржана у четвртак, 10. септембра. Ове године, на манифестацији ће учествовати писци Јеремија Лазаревић, Радинко Крулановић, Бранко Перић и Горан Врачар, најављено је из Културно-спортског центра Пале.

 Бесједу о Душку говориће Бранко Перић.

Током одржавања манифестације у холу Културног центра биће отворена и прва самостална изложба слика сликара Боре Божића.

У саопштењу се наводи да ће побједнику манифестације бити уручена награда “Душко Трифуновић” за афирмацију српске културе и књижевности.

Отварање 14. манифестације заказано је за 18.30 часова, а покровитељи су град Источно Сарајево, општина Пале и Министарство просвјете и културе Републике Српске.

Душко Трифуновић рођен је у Сијековцу, код Брода, 1933. године. Прву књигу издао је по доласку у Сарајево, са 25 година.

Написао је око 20 књига поезије, четири романа и неколико драма, а сматра се заслужним за креирање “сарајевске рокенрол школе”.

Аутор је текстова пјесама најпознатијих пјевача и рок група некадашње Југославије, међу којима су: “Бијело дугме”, “Индекси”, Здравко Чолић и Арсен Дедић.

Остаће упамћен и као аутор култне емисије на ТВ Сарајево “Шта дјеца знају о завичају”. По избијању рата у БиХ 1992. године избјегао је у Нови Сад, гдје је и умро 2006. године.

Сахрањен је у Сремским Карловцима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана