Спој гитаре и клавира на поклон публици у Јеврејском културном центру Ариа Ливне

А. М.
Спој гитаре и клавира на поклон публици у Јеврејском културном центру Ариа Ливне

Бањалука - Колега Александар Јокић ће се представити композицијама за соло гитару, а ја изводим концерт за гитару уз пратњу клавира, корепетитор је Соња Бобрек-Савић. Комбинација клавира и гитаре није толико честа, па самим тим мислим да би можда могло бити интересантно публици да чује нешто мало другачије.

Овим ријечима студенткиња четврте године Академије умјетности Бањалука, катедра гитара Мила Стојнић најавила је концерт који ће бити одржан у суботу, 26. новембра, у 19 часова у Јеврејском центру "Ариа Ливне".

На програму су, додаје Стојнићева дјела Баха, Ђулијанија и Домениконија.

Прије неколико дана, ови музичари одржали су успјешан концерт пред многобројном публике.

- Нема љепшег осјећаја од тога када изађете на сцену, а сала је пуна. Проради адреналин, а и ми сами у том тренутку добијемо још већу жељу да приближимо програм публици што је више могуће и да осјете наше емоције кроз музику. То је и био случај са овим концертом - нагласила је Стојнићева и објаснила да је за студенте сваки концерт једна степеница више и једно ново искуство, у којем сазнају нешто ново о себи и граде своју музичку личност.

Поред тога, сматра она, што студенти сами треба да раде на мотивацији и још више истражују своје могућности, невјероватна је ствар колико заправо професори имају велику улогу у свему томе.

- Они су ти који нам дословно отварају очи, а сваки нови час са њима значи нову информацију - казала је Стојнићева која студира у класи професорице Наташе Јокић, док је Александар Јокић у класи Зорана Крајишника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана