Промовисана књига "После деведестих" Милана Никчевића

Срна
Foto: Срна

БРОД- У Броду је промовисана збирка пјесама "После деведесетих" Гачанина Милана Никчевића, који из перспекктиве генерације која је рођена пред и у току стварања Републике Српске на пјеснички начин преиспутује шта се дешавало деведесетих година.

"Обрађујући бројне мотиве у књизи сублимирам и сажимам резултате оног што нам се десило деведесетих година, непрестано гледајући у судбину прогнане браће из Книна, упоређујући судбину Републике Српске Крајине и Републике Српске, односно нашу прекодринску судбину из 1941. године. Такође, у књизи сагледавам у ком правцу можемо да идемо, да напредујемо, учећи из грешака које су чињене у прошлости", рекао је Никчевић на промоцији.

Он је истакао да се српском народу догодио лом током историје, а највећа побједа из деведестих година је Република Српска.

"Из перспективе Републике Српске, догодило нам се да смо након много вијекова добили заштиту свих својих права и интереса, али смо и начети разним процесима које морамо пратити да би опстали и да не би наш добитак препустили ризику", рекао је Никчевић.

О књизи су говорили протојереј-ставрофор мр Жељко Теофиловић, професор историје Ненад Џабић и Вид Ракић.

Промоција књиге "Послије деведестих" одржана је у хотелу "Оникс" у организацији Црквене општине Брод и ЈУ Народна библиотека "Бранко Ћопић".  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана