Плануле карте за епску авантуру

Цвија Мркоњић
Плануле карте за епску авантуру

Бањалука - Огромно интересовање бањалучке публике за филмски спектакл "Повратник" редитеља Алехандра Г. Ињаритуа, са Леонардом Дикапријем у главној улози, владало је прије премијере, која је била заказана за синоћ у бањалучком мултиплексу "Палас".

Најављивање ове драме о преживљавању у дивљини заголицало је машту гледалаца, а да је публика једва чекала да филм стигне у наше биоскопе, потврдили су и у "Паласу".

- Становници Бањалуке су веома заинтересовани за овај филм, нарочито откако су објављене номинације за "Оскара", којих је ово остварење добило чак 12 - казали су у бањалучком биоскопу и додали да су улазнице за филм биле пуштене и у претпродају.

Према њиховим ријечима, да ће ово визуелно ремек-дјело и те како бити гледано, гарантује и то што је Ињариту један од најцјењенијих редитеља данашњице.

- И Дикаприо је магнет за публику, па очекујемо да ће велики број заљубљеника у филм доћи да погледа ово ново остварење - рекли су јуче у "Паласу" ишчекујући премијеру.

"Повратник" је узбудљива прича која приказује епску авантуру преживљавања једног мушкарца и изузетну моћ снаге људског духа.

Ловац Хју Глас, чији лик тумачи Леонардо, а кога су тешко повријеђеног његови пратиоци предвођени Џоном Фицџералдом, кога глуми Том Харди, оставили да умре дубоко у америчкој дивљини, окружен суровом зимом и непријатељским племенима, вођен је јаком вољом као јединим оружјем. Он се бори за живот док му жеља за осветом не јењава.

Овај амбициозан пројекат сниман је у забаченим предјелима Канаде и Аргентине. Ињариту и директор фотографије Емануел Лубецки, осим што су инсистирали да се током снимања користи искључиво природно свјетло, снимали су и филм у 4К резолуцији, што му даје нестварну визуелну љепоту.

Дикаприо је снимајући филм провео девет мјесеци у константној хипотермији у језивој хладноћи сјеверних канадских и јужних аргентинских предјела, а како би што боље дочарао лик ловца, и по пет сати је проводио у шминкерници.

Номинације

Филм "Повратник" је до сада добио 12 номинација за "Оскара" и то за најбољи филм, режију, главног и споредног глумца, фотографију, костим, монтажу, сценографију, шминку, визуелне ефекте, монтажу звука и микс звука.

Добитник је и три "Златна глобуса", укључујући награде за најбољи филм, најбољу режију и најбољег глумца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана