Ово су најбољи глумци у 2019. години

Агенције
Ово су најбољи глумци у 2019. години

Од Антонија Бандераса, Адама Сандлера и Леонарда Ди Каприја, ово су глумци чији су се радови у 2019. години истакли као најбољи од најбољих.

Било је тренутака у историји филма када су се мушки глумци држали традиционалних очекивања од звезде: мушка лепршавост, самопоуздање, урезана добра срећа без усуђивања откривања осјетљиве страну. Много најбољих главних мушких представа године открили су крхке, несигурне ликове који се боре са свијетом који се мијења око њих, чак и ако су многи од њих долазили из филмских звијезда.

Прошле године било је пуно познатих глумаца у центру пажње. Свијет се надвијао због трагичне рок звијезде Бредлија Купера, у филму “Звијезда је рођена”, док је Рами Малек надвладао контроверзе “Боемске рапсодије”, да би постао првак Оскара. Ово су најбоља филмска остварења глумаца у 2019. години.

Антонио Бандерас - “Бол и слава”

У филму “Бол и слава”, Бандерас глуми филмског продуцента Салвадора Маљоа, који лијечи своју депресију и бол у леђима моћним коктелом таблета против болова, алкохола и хероина, док се осврће на причу о свом животу у филму. Бандерас никада није имао овакву улогу: интиман, суптилан, емотиван, осјетљив.

Кристијан Бејл - “Форд в Ферари”

У средишту удараљки, костију који утркује, интензиван филм тркачког аутомобила “Форд в Феррари” су два јин и јанг пријатеља и сарадника који су потребни једно другом. Чврста, напета и емотивна забава филмаше ставља у драму из стварног живота иза дизајнерског тркачког аутомобила Карол Шелбија (Мат Дејмон) и надареног, чврсто рањеног возача Кен Милеса (Кристијан Бејл)

Адам Драјвер - “Прича о браку”

Глумац је одувијек врхунски пројектовао пасивно-агресивни оклоп, али “Прича о браку” продубљује тај потенцијал убризгавајући га натуралистичким лаком. Након три претходне сарадње са Баумбачом, хемија глумца и режисера није могла бити јасније дефинисана, будући да “Прича о браку” упада у све аспекте возачевих креативних снага како би их појачао на потпуно нов начин. Он је откровење!

Леонардо Ди Каприо - “Било једном у Холивуду”

Током скоро три деценије каријере, Ди Каприо се никада није ни приближио да се суочи са врстом неважности који се надима над изблиједелим холивудским звијездама Рика Далтона. Али како савршено хвата тај осећај очаја у љубавном писму Квентина Тарантина индустрији која је нестала. Рик варира између таштине и самосажаљења док размишља о оживљавању своје каријере.

Еди Марфи - “Dolemite Is My Name

Марфи настањује Муреов лик развијајући сопствену улогу за перформансе. То је биопиц коме не треба трагични скретање на леву страну да би се истражила опасност од успјеха, а умјесто тога се слави - углавном кроз Марфија/Мур, окрећући своје рефлекторе на носећу улогу.

Хоакин Финикс – “Џокер”

Гледајући “Џокера”, не може се порећи смисао да је Финикс урадио више од тога да се претјерано експонирани лик стрипа. Глумац је успио да уђе потпуно у Џокерову психу, повлачећи лик поп културе до Земље и чинећи га стварним. То је трансгресивно достигнуће које овај контроверзни филм претвара у глумачку улогу вијека.

Брwд Пит - “Ад Астра”

Астронаут Рој Мекбрајд (Брид Птт) путује до саме ивице Соларног система у потрази за својим оцем (Томи Ли Џонс) који је нестао и како би открио мистерију која прети да угрози опстанак наше планете.

Током путовања Рој открива тајну која доводи у питање природу људског постојања, као и наше мјесто у космосу.

Адам Сандлер - “Необрезани драгуљи”

Након што је дебитирао на Нетфликсу комедије “Смијешно 6” у 2015. години Адам Сандлер постао је један од главних актера платформе. Иако Нетфликс обично не објављује своје бројеве. То је недавно међутим, објављено за филм “Мистерија у Средоземљу”, у којем играју Сандлер и Јеннифер Анистон, премашио је 17 милиона прегледа.

“Необрезани драгуљи” стиже на Нетфликс 25.децембра. Раније ће се филм још увијек приказивати ​​на филмском фестивалу у Торонту, а биће приказан у ограниченом кругу у Сједињеним Државама, гдје ће покушати да осигура мјесто за Оскара 2020. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана