Отац познатог српског глумца наставља да ниже улоге: Почео тек пре годину дана

Б92
Отац познатог српског глумца наставља да ниже улоге: Почео тек пре годину дана

Да никад није касно опробати се у новом послу доказ је отац младог српског глумца који се у глумачке воде упустио тек у 62. години.

У питању је Јован Лоле Савић, отац Виктора Савића, који у серији “Сијенке над Балканом” тумачи лик Остоје, портира у београдској Опсерваторији.

Савић се појавио тек у трећој епизоди, друге сезоне ове серије, а прошле године многи су се питали ко глумац који у серији “Пет”, тумачи лик ујака Наталије (Христине Поповић) по имену Бобан Станић звани Скоци.

Јован Лоле Савић је иначе, музичар, пјевач, блузер и један од оснивача бенда “Зона Б”, а оно што је домаћој јавности нарочито занимљиво је то да је он отац Виктора Савића. У глумачке воде је упливао сасвим случајно, у 62. години, а све се десило потпуно спонтано.

“Пре тачно три године гостовао сам с неколико музичара у Јутарњем програму РТС-а поводом пројекта 'Стари рок мајстори'. Сећам се, била је субота, рано јутро, ми смо најављивали последњи од три концерта који је требало да се одржи у 'Звездара театру'. Након месец и по дана, долази Виктор код мене и каже ми како му је редитељ Балша Ђого показао мобилни телефон на којем је била моја слика. Ја у чуду. Не схватам о чему се ради, а син ми каже да Балша спрема неку крими-серију, за коју има сценарио у којем има два разрађена лика. Женски, који је наменио Јелени Ђокић, и мушки, који би желео да глумим - ја! Видео ме је када сам гостовао на РТС-у и одлучио да лик Богдана Станића Скоција повери натуршчику”, рекао је прошле године Савић у интервјуу за “Политику”.

Многи су га одмах запазили због маркантног изгледа, а како је тада открио, доста се премишљао да ли да прихвати улогу. Очигледно да му глума прија, па је одлучио да настави с глумом.

Виктор је на друштвеној мрежи Инстаграм објавио фотографију са својим оцем, због које је добио више хиљада лајкова, а коментари су били веома позитивни.

“Тата је у серији био врх. Омиљени лик и велика конкуренција”, само је један од њих

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана