Ликовни конкурс у Добоју: Најбољи рад биће изложен у Италији

СРНА
Ликовни конкурс у Добоју: Најбољи рад биће изложен у Италији

Народна библиотека у Добоју отворила је ликовни конкурс о теми "Други фронт, жене у рату" у оквири заједничког пројекта са библиотеком из Милана, а најбољи рад биће изложен на изложби у италијанском граду Корзико. Ликовни конкурс је у Добоју: Најбољи рад биће изложен у Италији.

 

Директор добојске Народне библиотеке Вукосава Софренић рекла је да је ријеч о конкурсу у оквиру културног пројекта "Један корак пријеко" /Ун балзо олтре/ који је настао у сарадњи са библиотеком из Милана с циљем културног повезивања са Добојем.

Софренићева је навела да је конкурс отворен за све заинтерсоване грађане који ликовне радове могу да предају до 12. септембра.

– Према достављеним пропозицијама техника је слободна, подлога је папир или платно, а рад мора бити формата димензија 40 пута 30 центиметара – рекла је Софренићева и поручила да заинтересовани више информација о пропозицијама могу пронаћи на интернет и "Фејсбук" страници добојске библиотеке.

Према њеним ријечима, пристигли радови ће се слати у библиотеке у Милано.

– Аутор најбољег рада на прошлој изложби је гостовао у Милану на ликовним колонијама у трајању од недјељу дана – рекала је Софренићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана