Лана Перовић задивила публику у Требињу

Срна
Лана Перовић задивила публику у Требињу

Требиње - У Галерији Музеја Херцеговине у Требињу надарена ученица другог разреда Средње Музичке школе Лана Перовић приредила је први солистички концерт на клавиру који су њени суграђани с одушевљењем испратили.

Захваљујући многобројној публици која јој је олакшала први наступ, Лана је истакла да јој је била част да људи виде како свира на клавиру и да чује коментаре.

Иако је била, како каже спремна и на критике, чуле су се само похвале, а доказ да је публику задовољила били су чести аплаузи.

Лана је истакла да је за њен успјех заслужна професор Јелена Ковачевић, која је у њу вјеровала и подстицала је да буде све боља и боља.

"Ако радимо оно што волимо и у томе уживамо, а уз то имамо и некога ко ће да нас прати, нема никавих проблема. Да би постигли успјех потребно је да пуно вјежбамо, а ја то чиним и до шест сати дневно", рекла је Лана, додајући да добри пијанисти усрећују читав народ, али не и комшилук.

Лана упоредо са средњом Музичком школом похађа и Гимназију "Јован Дучић".

Ковачевићева је истакла да је поносно на Ланин успјех, истичући да је од почетка показивала велики таленат.

"Врло је озбиљна и има намјеру да упише Академију. Почела је са 11 година да иде у Музичку школу, што је врло нетипично. Али, с обзиом на њен дар и труд, успјела је да за три године заврши основну музичку школу", рекла је Ковачевићева и изразила увјерење да је ово само један у низу успјешних концерата које слиједи младој Требињки.

Она је истакла да је Лана показала све што је битно за један концерт – музикалност, технику и начин извођења композиција.

На концерту су се чуле композиције представника романтизма и класика, али и сви велики композитори клавирске литературе попут Баха, Шопена, Рахмањинова, Мошковског.

Гост концерта била је Марија Тупањанин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана