Игра ујединила учеснике фестивала из више земаља

Срна
Игра ујединила учеснике фестивала из више земаља

Требиње - Више стотина чланова из шест културно–умјетничких друштава из иностранства и града домаћина вечерас се на Тргу слободе у центру Требиња представило играма и пјесмама из својих земаља.

Прије представљања многобројној публици, културно-умјетничка друштва су у свечаном дефилеу прошла улицама Требиња од хотела “Леотар”, мостом Ива Андрића до Трга слободе.


Самостални стручни сарадник у Туристичкој организацији Требиње Жарко Вицо рекао је да су наступула друштва из Грчке, Бугарске и Турске, те друштва из Требиња - “Херцеговина” из Петровог Поља, “Свислајон” и Ансамбл националних игара “Јован Дучић”.


“Туристичка организација Требиња на овај начин, који је и најљепши, жели да приближи све вриједности и љепоте које посједује наш град да би наши гости с позитивним утисцима отишли у своју земљу”, истакао је Вицо.

Он је нагласио велики значај манифестације за град, напомињући да су богату културну понуду позитивно прихватили туристи који већ овдје бораве.

Представници страних културно-умјетничких друштава сагласили су се да је Требиње град у који ће се с радошћу враћати и да их је импресионирало гостомпримство овдашњег становништва.

Међународни фестивал фолклора организовали су Туристичка организација Требиње и агенција “Блу дајмонд ивентс” из Београда, који имају намјеру да ова манифестација која се одржава други пут, прерасте у традиционалну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана