Гласов сајам бренд Бањалуке

Александра Маџар фото: Ј. Ђурђевић
Гласов сајам бренд Бањалуке

Бањалука - Јубиларна смотра писане ријечи коју сваког септембра организује "Глас Српске" двадесети пут је доказала колики је њен значај за културну сцену Републике Српске.

Организовати толико важан и велики догађај није увијек лако и за "Глас Српске" представља велику одговорност како према посјетиоцима, тако и према онима који несебично помажу одржавање сајма.

Из тих разлога генерални директор "Гласа Српске" Борис Дмитрашиновић додијелио је захвалнице градоначелнику Бањалуке Слободану Гаврановићу и начелнику Одјељења за друштвене дјелатности града Раденку Ђурици за помоћ при организацији јубиларног, 20. Сајма књиге, који је у Бањалуци одржан од 15. до 21. септембра ове године.

Ђурица је истакао важност ове манифестације у регионалном смислу, што, како каже, потврђује и број учесника.

- Због тога ће Градска управа увијек подржавати "Глас Српске" у организовању сајма. Град Бањалука ће и у календару будућих дешавања давати приоритет Сајму књиге, а послије толико година труда он је сигурно бренд града - рекао је Ђурица.

Захвалницу у име градоначелника примио је шеф Одсјека за образовање, здравство и социјалну заштиту Миленко Малиновић.

- Бањалука тежи да буде сајамски град, а у томе јој много доприноси и "Гласов" Сајам књиге. То је одлична прилика да се грађани друже са књигом. Ово је универзитетски град, те је и из тог разлога значајно да сви студенти и ученици дођу у додир са књигама - истакао је Малиновић.

Руководилац сајма Петра Ивић изразила је захвалност граду Бањалуци, прије свега градоначелнику и начелнику Одјељења за друштвене дјелатности што су препознали сајам као веома битну манифестацију културе за Бањалуку и цијелу Републику Српску.

- Када дође септембар и поменете Бањалуку, многи помисле и на Сајам књиге, што је велико задовољство за организатора - рекла је Ивићева.

Јубиларно издање "Гласовог" сајма ове године окупило је око 120 издавача из Републике Српске, Федерације БиХ и Србије који су понудили квалитетна издања.

Велики број посјетилаца је, поред уживања у куповини омиљених наслова, имао прилику да прати и књижевне промоције и дружи се са књижевницима.

Између осталих, промоције својих дјела одржали су Љиљана Хабјановић-Ђуровић, која је већ традиционално уз "Гласов" сајам, а Бањалучанима се представио и више пута награђивани српски књижевник Драган Великић, као и овогодишњи добитници књижевне награде "Златна сова" коју додјељује Завод за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана