Дружење са умјетношћу држало публику будном

А. М.
Дружење са умјетношћу држало публику будном

Бањалука - Шетњу кроз "Ноћ музеја" киша није успјела да спријечи, јер је од великог пљуска био јачи богат и квалитетан програм у овим институцијама културе.

У Музеју савремене умјетности РС протеклог викенда посјетиоци су уживали у упознавању са дјелима великих сликара кроз поставку "Теме и идеје модерног: Српско сликарство 1900-1941", али и у наступу "Инед' Театра" - циркуске компаније из Београда, која ће извести "Флуо перформанс".

За дружење са поезијом на предиван начин био је задужен свима већ добро познат "Џез поези кабаре". Ликовном радионицом са Ренатом Ракићем почео је програм у Музеју РС, а кроз практичне активности радионице "Диносаурусирај ме", основце је водио Александар Шкорић. Програм је обогатило фотографисање у фото-кабини, а вече је завршило наступом "Acoustic house".

Арт клуб "Простор" придружио се овој манифестацији радионицом "Papertoy" и изложбом "Contrmplorary art". У Музеју Херцеговине у Требињу отворена је изложбе мозаика, цртежа и принтова "Мозаик праксис", која презентује примјере савремене мозаичке праксе.

За забавни дио програма побринуо се требињски рок састав "Кругови у житу", а пажњу грађана скренуле су инсталације ликовних умјетника из Удружења "Ризба".

Сви они који су у овој ноћи посјетили Музеј Козаре могли су да виде изложбу слика Здравка Вајагића и уживају уз музику групе "Тату" и Бојана Микулића-Микуле. "Археолог или палеонтолог - питање је сад" назив је едукативне радионице која је одржана у Музеју Семберије.

Посјетиоци су дочекани и изложбом "Пеглање (ни)је робија", концертом ученика Основне музичке школе "Корнелије Станковић" и хора "Србадија" те наступом Театра "Убунту" и "Арка" бенда и пројекцијом цртаног филма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана