Бјелица: Марковић феноменално пише серију "Мочвара"

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Гошћа нове епизоде видео серијала Тањуг Рефлектор била је глумица Јана Бјелица која је говорила о својој улози у другој сезони серије "Мочвара" сценаристкиње Милене Марковић и редитеља Олега Новковића.

Бјелица је рекла да у наставку "Мочваре" њен лик Милке Бјелић задржава базу личности из прве сезоне "тај неки мрак, али се сада ставља у другачије околности, излази из комфор зоне".

Према њеним ријечима, Милка са "неким стварима које је преживјела покушава да се помири и на себи својствен начин реагује на одређене ситуације".

"Догађа јој се једна прича коју није могла да предвиди и жели да јој се препусти. Али сви смо као личности карактерима већ одређени и сада ћемо гледати како се тај карактер уклапа у причу", рекла је глумица.

Бјелица је оцјенила да је у "Мочвари" атмосфера карактеристичана за ноар као жанр, и да приступ треба приписати Марковић и Новковићу јер су имали идеју о атмосфери и како треба да изгледају камера и кадрови.

"Ми смо као глумци бавили односима и својим карактерима и мислим да су они били написани тако да ту није било баш превише дилема како то треба да изгледа", приметила је глумица.

Бјелица је оценила да је "Миленин начин писања феноменалан" и глумцима отвара могућност на различите начине да решавају проблеме унутар ликова.

"Људи кад ме упознају прилично су изненађени изгледом у приватном животу и понашањем. Слажем се да се поприлично разликујемо, али заједничка особина била би способност да се ствари у себи проживљавају и доста често бирам да ствари прећутим", признала је Бјелица.

Према њеним речима, хладноћа коју поседује њен лик је само врста паравна и избора иза којег стоји огромна количина емоција

Бјелица је претходно сарађивала са Марковић и Новковићем у филму "Жив човек" и на првој сезони "Моцваре" и каже да је до сада створен "један однос поверења".

Глумица је навела да Марковић нуди "сценарио пун меса и могућности да у њему развијате разне своје замисли, а Олег је ту да усмерава и пружи подршку".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана