Ауторски пројекат Љиљане Чекић премијерно изведен: ТВ  Жур(т)нал "И пиле и кокош" духовита критика друштва

Александра Глишић
Ауторски пројекат Љиљане Чекић премијерно изведен: ТВ  Жур(т)нал "И пиле и кокош" духовита критика друштва

БАЊАЛУКА - Ауторски пројекат Љиљане Чекић Жур(т)нал "И пиле и кокош" премијерно је изведен синоћ у препуној сали на сцени "Петар Кочић" Народног позоришта Републике Српске.

Комад је рађен у продукцији Независне сцене НУБЛ-а.

- Представа ТВ Жур(т)нал "И пиле и кокош" је духовита критика не само савремених телевизијских појава него и цјелокупне друштвене стварности. У фокусу ове сценске пародије налазе се модерне професије, као што су блогери, лајф коучи, концептуални умјетници, старлете и сл. То је свијет или полусвијет у коме доминирају Скандал Маце, Богиње Блогерке, старлете са умјетничким именима као што су Долорес Пенал или Емануела Штикла, као и многи други питорескни ликови чији су идентитети деривирани из особа чија права имена звуче подједнако живописно, као што то само могу неке Којадинке, Стојимирке, Гостимирке или Симеуне - навела је Љиљана Чекић и захвалила НУБЛ-у на свесрдној подршци.

У форми фрагментарне драматургије, уз музику и смијех, екипа представе саткала је овај комад, како кажу, без горчине, љутње или осуде.

- Ово је пловидба у којој ћете бити насмијани од првог до посљедњег минута представе. Надамо се да ћете пожељети да поново будете путници на нашем веселом позоришном броду - навели су из продукције.

У представи играју Николина Миљатовић, Теодора Вукајловић, Николина Јефтенић, Јана Кезић и Ведрана Нишевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана