Autorski projekat Ljiljane Čekić premijerno izveden: TV  Žur(t)nal "I pile i kokoš" duhovita kritika društva

Aleksandra Glišić
Autorski projekat Ljiljane Čekić premijerno izveden: TV  Žur(t)nal "I pile i kokoš" duhovita kritika društva

BANjALUKA - Autorski projekat Ljiljane Čekić Žur(t)nal "I pile i kokoš" premijerno je izveden sinoć u prepunoj sali na sceni "Petar Kočić" Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Komad je rađen u produkciji Nezavisne scene NUBL-a.

- Predstava TV Žur(t)nal "I pile i kokoš" je duhovita kritika ne samo savremenih televizijskih pojava nego i cjelokupne društvene stvarnosti. U fokusu ove scenske parodije nalaze se moderne profesije, kao što su blogeri, lajf kouči, konceptualni umjetnici, starlete i sl. To je svijet ili polusvijet u kome dominiraju Skandal Mace, Boginje Blogerke, starlete sa umjetničkim imenima kao što su Dolores Penal ili Emanuela Štikla, kao i mnogi drugi pitoreskni likovi čiji su identiteti derivirani iz osoba čija prava imena zvuče podjednako živopisno, kao što to samo mogu neke Kojadinke, Stojimirke, Gostimirke ili Simeune - navela je Ljiljana Čekić i zahvalila NUBL-u na svesrdnoj podršci.

U formi fragmentarne dramaturgije, uz muziku i smijeh, ekipa predstave satkala je ovaj komad, kako kažu, bez gorčine, ljutnje ili osude.

- Ovo je plovidba u kojoj ćete biti nasmijani od prvog do posljednjeg minuta predstave. Nadamo se da ćete poželjeti da ponovo budete putnici na našem veselom pozorišnom brodu - naveli su iz produkcije.

U predstavi igraju Nikolina Miljatović, Teodora Vukajlović, Nikolina Jeftenić, Jana Kezić i Vedrana Nišević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana