59. фестивал фестивала у Требињу: Тужна прича Хасанагинице на сцени

Р. Ми.
59. фестивал фестивала у Требињу: Тужна прича Хасанагинице на сцени

Требиње - Представа "Хасанагиница", по тексту Алије Исаковића и у извођењу Театра "Тотал", обиљежила је треће вече 59. фестивала фестивала на сцени Дома младих у Требињу.

Режију драматуршке верзије познате народне баладе потписује Театар "Тотал", као римејк редитељског остварења Гордане Музаферија из 1994. године, посвећен умјетницима височког позоришта Заиму, Гордани и Вери Музаферија. Чланови "Тотала" обновили су ту представу у сјећање на Заима, Гордану и Веру, троје умјетника који нису више међу живима, а који су оставили велики траг у височком позоришту и у самом стваралачком чину "Хасанагинице" прије 22 године.

Представа прати сиже народне баладе дајући тако свој допринос виђењу ове невјероватне генијално осмишљене љубавне приче, у којој двоје несретних, због трагичног неспоразума, незаустављиво убијају своју љубав и себе саме. Диплому за протагонисту вечери жири публике додијелио је глумици Емини Карамехић за улогу мајке Хасан-аге. У оквиру пратећег програма Фестивала у Дому младих промовисана су нова издања "Стеријиног позорја" из Новог Сада, монографија "60 година Стеријиног позорја" и "Драмско дело Бранислава Нушића", као и часопис за позоришну умјетност "Сцена".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана