Затворено 16 радњи због неиздавања рачуна

Срна
Затворено 16 радњи због неиздавања рачуна

Бањалука - Инспектори Пореске управе РС изрекли су од почетка априла за 16 пореских обвезника мјеру привремене забране обављања дјелатности у трајању од 15 дана због неиздавања фискалних рачуна, те открили једног непријављеног радника.

Инспектори Пореске управе РС обавили су 65 контрола и у 33 случаја утврдили неправилности, те издали исто толико прекршајних налога на укупан износ казне од 17.500 КМ, саопштено је из Пореске управе Српске.

Из Управе напомињу да су ове активности реализоване у оквиру раније најављене акције појачаних контрола евидентирања промета преко фискалних каса, те подсјећају да су оне дио кампање "Корак предузми, рачун узми".

Кампања се спроводи на већем броју електронских и штампаних медија у Републици Српској, а циљ је подизање свијести грађана о значају узимања фискалног рачуна, чиме се даје допринос борби против сиве економије и повећава економска снага Српске.

- Тада смо и најавили да ће поред превентивног дјеловања, у оквиру ове кампање бити и појачан рад инспектора Пореске управе Српске на терену, а који ће и у наредном периоду наставити контролисати пословне субјекте у извршавању ове законске обавезе - наводи се у саопштењу.

Циљ је, додаје се, побољшање пореске дисциплине пореских обвезника када је ријеч о обавези издавања фискалних рачуна након сваке куповине или извршене услуге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана