Помен за српске жртве усташког покоља у Бијелом Потоку 9. маја

СРНА
Помен за српске жртве усташког покоља у Бијелом Потоку 9. маја

 БАЊАЛУКА- У бањалучком насељу Бијели Поток, 9. маја, биће обиљежене 82 године од покоља 54 српска цивила из тог мјеста, која су на Васкрс 1942. године свирепо убиле усташе, а најмлађа жртва имала је једну годину.

Усташе из сусједног села Дебељаци убијале су српске жртве, на звјерски начин, маљевима, камама, сјекирама и другим хладним оружјем. Предсједник Удружења породица, потомака и поштовалаца жртава усташког терора "Бијели Поток" Бранко Милинковић рекао је Срни да је најмлађа жртва имала једну годину, а најстарија више од 80. О

н је истакао да младе генерације у Републици Српској морају да његују сјећање на овај страшни злочин како се никоме не би поновио.

"Док је свијета и вијека овдје треба да се окупљамо, служимо помен и прислужујемо свијеће за недужно страдале људе који су убијени од усташке руке само зато што су били Срби", истакао је Милинковић

. Служење помена и прислуживање свијећа код спомен-обиљежја у Бијелом Потоку заказано за 12.00 часова, након чега је предвиђено полагање вијенаца и цвијећа, те обраћање званичника, најавили су из Удружења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана