Pomen za srpske žrtve ustaškog pokolja u Bijelom Potoku 9. maja

SRNA
Pomen za srpske žrtve ustaškog pokolja u Bijelom Potoku 9. maja

 BANjALUKA- U banjalučkom naselju Bijeli Potok, 9. maja, biće obilježene 82 godine od pokolja 54 srpska civila iz tog mjesta, koja su na Vaskrs 1942. godine svirepo ubile ustaše, a najmlađa žrtva imala je jednu godinu.

Ustaše iz susjednog sela Debeljaci ubijale su srpske žrtve, na zvjerski način, maljevima, kamama, sjekirama i drugim hladnim oružjem. Predsjednik Udruženja porodica, potomaka i poštovalaca žrtava ustaškog terora "Bijeli Potok" Branko Milinković rekao je Srni da je najmlađa žrtva imala jednu godinu, a najstarija više od 80. O

n je istakao da mlade generacije u Republici Srpskoj moraju da njeguju sjećanje na ovaj strašni zločin kako se nikome ne bi ponovio.

"Dok je svijeta i vijeka ovdje treba da se okupljamo, služimo pomen i prislužujemo svijeće za nedužno stradale ljude koji su ubijeni od ustaške ruke samo zato što su bili Srbi", istakao je Milinković

. Služenje pomena i prisluživanje svijeća kod spomen-obilježja u Bijelom Potoku zakazano za 12.00 časova, nakon čega je predviđeno polaganje vijenaca i cvijeća, te obraćanje zvaničnika, najavili su iz Udruženja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana