Забрана Грмечке кориде удар на српски народ

М. Л.
Забрана Грмечке кориде удар на српски народ

Бањалука - Власти Унско-санског кантона забраниле су други пут заредом одржавање "Грмечке кориде" на Међеђем брду код Санског Моста, што представља удар на српски народ.

Истакнуто је то јуче на састанку члана Предсједништва БиХ из РС Младена Иванића и представника Удружења "Грмечка корида - Међеђе брдо 1772" у Бањалуци. Наглашено је да је оправдање власти из Санског Моста да је простор на којем би требало да буде одржана вишевјековна манифестација под минама неосновано. Организатори манифестације су истакли да су након детаљне провјере добили потврду Центра за уклањање мина БиХ да на предвиђеној локацији нема мина.

Наводећи да је живот Срба повратника у ФБиХ веома тежак, Иванић је поручио да ће инсистирати на праву Срба да имају нормалан живот у овом ентитету и да неће одустати од "Грмечке кориде", која је увијек била симбол борбе српског народа за слободу. Он је рекао да ће тражити од Савјета министара БиХ да се утврди одговорност власти Унско-санског кантона и општине Сански Мост због забране кориде.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана