Вила Андреа посвађала два супростављена табора на Романији

АТВ
Вила Андреа посвађала два супростављена табора на Романији

Источни Стари Град - Локација на Требевићу, на којој се налази популарна вила Андреа , која је посвађала два супростављена табора на Романији, у власништву је Немање Галијашевића.

Тако барем стоји у званичним књигама геодетске управе. Земљиште је било у власништву Републике Српке, која је дала општини Источни Стари Град за развој туризма.  Локалне власти су се одлучиле на продају и то крајем 2015 године, званични су подаци геодетске управе .

"7. децембра 2015. године, предметне парцеле су на основу купопродајног уговора између Општине Источни Стари Град као продавца и Наташе (Слободан) Галијашевић као купца уписане у посједовни лист Предметне парцеле су на основу уговора о поклону од 13. јула 2016. године уписане у посједовни лист 195, катастарска општина Требевић на Немању (Владан) Галијашевића", наводе из Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове РС.

А о земљишту и објекту на Требевићу  и данас су имали шта да кажу у СНСД-у и СДС-у. Први тврде  да општина није смјела да прода земљиште које јој је дала Влада,  други поручују – све је рађено по закону. Након што је још јуче предсједник Републике на Романији рекао да иза свега стоји СДС-ов делегат у дому народа Дарко Бабаљ, данас у СНСД твде да у тој причи  не треба занемарити ни цијену. Сумњају да је вриједност атрактивног објекта и локације  дупло смањења.

"Оно што ја знам је да је сам објекат у процјени Владе РС процјењен на негдје на око 300.000 марака, а заборавља се да око објекта има и четири и по дулума земље", изјавио је Љубиша Ћосић, предсједник ГО СНСД-а Источно Сарајево.

Одговарају и из СДС – а. Бојо Гашановић, начелник општине Источни Стари Град у телефонском разговору твди да је вјештак процјенио имовину на око 150 хиљада марака, за колико је и продата и земља и објекат. Правобранилац је каже дала сагласност на продају, па не види ништа спорно. Каже да се могао пријавити ко год је имао намјеру да инвестира на Требевићу, па му је каже чудно зашто су се  сада сви сјетили те приче. Подсјећа да је објекат био девастиран, а локација запуштена, па цијена, тврди, никог не би требало да изненађује.

О овој локацији ће сигурно још имати шта да кажу и једни и други. А у наредних неколико дана своје ће рећи поручује и СДС-ов Дарко Бабаљ на цији рачун су ових дана изнесене оптужбе да  у ствари управља  послом на овом мјесту на Требевићу. Данас је само у телефонском разговору поручио  зна се ко је власник објекта и ту би се, каже, требала завршити цијела прича.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана