Швеђани траже резултате за новац уложен у Мостар

klix.ba
Швеђани траже резултате за новац уложен у Мостар

Мостар - Амбасадор Краљевине Шведске у Босни и Херцеговини Андерс Хагелберг боравио је данас у Мостару поводом додјеле сертификата првој генерацији студената из софтвера Пипестрес, а том приликом је критиковао мостарске власти због располагања новцем који је Шведска донирала овом граду.

"Нажалост, морам се осврнути на ствари које немају везе с овим пројектом, а то је изградња колектора отпадних вода у Мостару, у који је Шведска инвестирала шеснаест милиона КМ. Тај новац су средства шведских пореских обвезника, а Шведска жели да види резултат за новац који је уложила", оштро је казао Хагелберг.

Шведски амбасадор казао је и како се локални политичари морају хитно ангажовати како би се завшили радови на пројекту колектора. 

Амбасадор је додао да радови апсолутно касне, да је све давно требало бити пуштено у погон и да је све веома иритирајуће за шведске пореске обвезнике.

"Инвестирали смо новац у нешто што још не функционише. Технички је све готово, али проблеми су очигледно политичке природе. Не бих улазио у детаље, али очекујем да се ствар ријеши што прије, јер је непристојно према шведским пореским обвезницима да то стоји ван функције", рекао је Хагелберг, нагласивши да Швеђани годишње у Босну и Херцеговину у просјеку уложе седамнаест милиона КМ, преноси "klix.ba".

Радови на колектору отпадних вода, капиталном пројекту Града Мостара, кренули су у љето 2015. године, а праћени су великим саобраћајним гужвама, пробијањем роковима, жаљењем на лошу пројектну документацију итд.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана