Студентима у мају стижу радне понуде из Њемачке

Срна
Студентима у мају стижу радне понуде из Њемачке

Сарајево - Радне понуде за 56 студената из БиХ, који су доставили исправне пријаве за феријални рад у Њемачкој, почеће стизати у мају, након чега ће послодавци директно контактирати студенте и понудити им послове, изјавио је директор Агенције за рад и запошљавање БиХ Муамер Бандић.

“Ове године је крајем фебруара завршен процес прикупљања пријава, а 56 студената је доставило исправне пријаве. Списак са њиховим именима је објављен на веб-страници Агенције, те су они обавијештени да могу очекивати да их послодавци директно контактирају”, рекао је Бандић.

Према његовим ријечима, добар дио студената који добију прилику да раде преко програма феријалног рада студената у Њемачкој, оставе добар утисак код послодаваца и у наредним годинама наставе сезонски рад у тој земљи, тако што их директно контактирају послодавци, саопштено је из Агенције.

“Могу рећи да је ово јако добар програм, гдје млади људи имају прилику да стекну радно искуство, зараде новац за наставак студија, усаврше њемачки језик и развију радне навике”, нагласио је Бандић, додавши да у посљедњих пет година око 30 студената из БиХ годишње оде на рад у Њемачку.

Агенција за рад и запошљавање БиХ од 2005. године спроводи програм феријалног рада студената у Њемачкој. Програм је намијењен онима који су редовни студенти универзитета и високих школа у БиХ, који нису уписани у посљедњу годину студија, те који имају добро владање њемачким језиком и спремни су за рад у периоду који није краћи од два мјесеца.

Агенција сваког децембра путем своје веб-странице објави јавни позив за програм феријалног рада у Њемачкој за наредну годину. За ову годину била је одобрена квота за 150 студената и рок за пријаву је био до 20. фебруар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана