Срећан Божић вјерницима који славе по грегоријанском календару

Ц. М.
Срећан Божић вјерницима који славе по грегоријанском календару

Бањалука - Званичници РС упутили су честитке поводом Божића, који католици обиљежавају данас, пожеливши им да празник прославе у миру, срећи и благостању у кругу породице и пријатеља.

Предсједник РС Милорад Додик упутио је божићну и новогодишњу честитку надбискупу врхбосанском кардиналу Винку Пуљићу, бискупу бањалучком Фрањи Комарици, свештенству и свим вјерницима католичке вјероисповијести.

- Нека радост Христова рођења испуни срца и домове вјерујућег народа и оснажи вјеру и наду на путу мира, љубави и толеранције међу људима у складу са универзалним порукама овог најрадоснијег хришћанског празника - наводи се у честитки.

Честиткама се придружила и предсједник Владе РС Жељка Цвијановић.

- У име Владе РС и у своје име упућујем Вама, бискупима, свештенству, редовништву, свим католицима и осталим хришћанима у БиХ који празнују по грегоријанском календару искрене честитке - поручила је Цвијановићева.

Предсједник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић изразио је увјерење да ће празнични дани пробудити наду у бољу сутрашњицу, а предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић пожелио је више разумијевања и међусобног уважавања.

- Са жељом да наступајуће празничне дане прославите у миру, здрављу и сваком добру, а да Нова, 2015. година буде срећна и успјешна, поздрављам вас радосним поздравом: Честит Божић и срећна Нова година - наводи се у честитки директора Републичког секретаријата за вјере Драгана Давидовића.

Честитке су упутили и други званичници.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана