Противградна ракета пала на кров куће

Срна
Противградна ракета пала на кров куће

Бијељина - На кућу Милутина Ђокића у насељу Хасе у Бијељини пала је противградна ракета која је пробила кров, оштетила плочу и није експлодирала, потврђено је у Полицијској управи Бијељина.

Директор Јавног предузећа "Противградна превентива Републике Српске" Тихомир Дејановић рекао је Срни да ове ракете и не могу експлодирати јер немају у себи експлозив, него сребрни јодид.


Он је изразио жаљење због пада ракете на кућу у Семберији и најавио да ће "Противградна превентива" и произвођач ракета надокнадити власнику куће насталу материјалну штету.

Према ријечима Дејановића, ракете које се користе су веома поуздане и све су прошле технички пријем, а имају толеранцију од два одсто кварова.

"Ово је први случај пада противградне ракете у посљедњих пет година током којих је испаљено преко 3.000 ракета на брањеном подручју од милион хектара", каже Дејановић.

Синоћ је на олујне облаке у Семберији испаљено девет противградних ракета, од којих је једна у 19.30 часова пала на кућу, док је 75 ракета испаљено на цијелом брањеном подручју Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана